Sunday, March 4, 2007

Feest rond natuurgebied Vorsdonkbos-Turfputten blijft duren!

Vele natuurliefhebbers herinneren zich vorig jaar 22 mei. Een prachtige dag waarop de start van het project Vorsdonkbos-Turfputten te Gelrode werd gevierd. Een kwarteeuw inspanningen van vrijwilligers voor het behoud en het beheer van deze natuurparel werden toen gesmaakt door meer dan 1000 bezoekers. Ook de info-stands, hapjes en tapjes, springkastelen, fanfare… waren een schot in de roos. Natuur kleurt de buurt werd hier letterlijk en figuurlijk een feit!

Op algemene aanvraag van de buurtbewoners van het Gelroodse statieplein werd Natuurpunt verzocht om er dit jaar (en de volgende jaren) terug zo’n volksfeest te organiseren. Aangezien de voorjaars-kalender van afdeling Aarschot reeds bijna helemaal was volgeboekt konden we spijtig genoeg (nog) niet volmondig op deze vraag ingaan. Toch werd een nieuw en voorlopig beperkt feestprogramma op poten gezet.

Op zaterdag 20 mei 2006 zullen aan het oud station van Gelrode (einde straat Vorsenzang, zijstraat baan Leuven-Aarschot) een groep vrijwilligers van het natuurgebied, de turnkring ‘Gezwind en Lenig’ en de buurtbewoners de handen in mekaar slaan voor volgend programma:

- Om 17u00 : startschot voor de 1ste Vorsdonkloop voor geoefende en minder geoefende lopers: afstanden 4 en 8 km door en omheen het natuurgebied. De reeksen zullen gelijktijdig starten. Atletiekuitrusting aangewezen.

- Vanaf 18.30 uur tot 19.30 uur: doorlopend vertrek van geleide natuurwandelingen door leuke en avontuurlijke plekjes van het natuurgebied ‘Vorsdonkbos-Turfputten.

- Vanaf 18.30 uur tot … uur: doorlopend hapjes en tapjes op het statieplein, met tussenpozen opgeluisterd door de fanfare ‘de Dalgalmen’ van Gelrode. Infostands over Natuurpunt en beheerde natuurgebieden aanwezig.

Jong en oud welkom!

Voor meer informatie Luc Vervoort tel. 016/25.25.93 of 0495/83.42.39.



Tip: een gepaste foto kan door Luc Nagels gevonden worden in het verslag van de viering in 2005, verschenen in N&L nr. 3 2005 blz. 22

No comments: